Kruiden

Chinese kruidentherapie volgt u bij Hua Xia Chinese Medical Center in Dordrecht. Kruiden worden al vele duizenden jaren toegepast om hun medicinale werking. In China zijn deze kruiden voor het eerst beschreven door Shen Nong in de 1e eeuw voor Christus. De traditionele Chinese kruidentherapie gebruikt extracten van plantaardige, minerale en dierlijke oorsprong. Chinese kruidenpreparaten komen voor in ruwe vorm, poedervorm, pillen en decocties.

 

Samen met de acupunctuur vormt de kruidentherapie een belangrijke peiler binnen de Chinese geneeswijze. De Chinese farmacotherapie omvat meer dan 6.000 verschillende medische substanties met verschillende eigenschappen voor het verhelpen van verstoringen in het evenwicht. Vandaag de dag worden er circa 600 verschillende kruiden gebruikt bij behandelingen.

 

Kruidenkunde is een van de belangrijkste pijlers van de Chinese geneeswijze. Door het samenvoegen van verschillende kruiden kan een kruidenformule worden samengesteld, die precies op de individu is afgestemd. In tegenstelling tot het versnipperde karakter van de westerse kruidenkunde, waar veel kennis in de loop der eeuwen verloren is gegaan, heeft de Chinese kruidenkunde zich ontwikkeld tot een volwaardig wetenschappelijk systeem, Door moderne biochemische kennis kunnen deze kruiden nu nog effectiever gebruikt worden.